Nem izgultunk?!

Visszanéztem: idestova másfél éve nem volt kifejezetten Fradi poszt a Hatosfalon. Mondhatnánk, hogy #shameonus meg #ennyit_tudunk, de mivel örök optimistánk vagyunk (@artmooney csendben marad!), ezért az ide passzoló hessteg legyen inkább az: #thx_Szandruff és #hajráFradi! Ja, és #vendégszerző.

Ez a Fradi-Ljubljana ilyen is volt, meg olyan is. A jövőt illetően vannak kétségeim, de egy biztos: sosem lehet leírni ezt a Ferencvárost, és semmiképp sem szeretném figyelmen kívül hagyni a három fantasztikus hazai teljesítményt sem. Összefoglalva: árnyalt a kép.

Egyik szemem nevet, a másik pedig egy ici-picit aggódik, de igyekszem megnyugtatni magam: hol van még április! A Fradi mai játékát legalábbis kétarcúnak mondanám. Mert ugye egyrészről beindult a Klujber kontra Háfra házi góllövő verseny. A 31 gólból 9-et és 8-t, azaz a gólok több, mint a felét ők ketten lőtték, 90 és 100 százalékos lövéshatékonysággal! Másrészt Bíró Blani első félideji 48%-os kapusteljesítménye után és közben csak meresztgettem a szemem. Ez a csajszi hamar beindította a nemzetközi rakátékat, hétről hétre a fordulók top5 legszebb védései között tűnik fel, és hát ezt a 40% körüli hatékonyságot szinte végig stabilan hozza. Harmadrészt, maradva egyelőre a pozitívumoknál, Szikora is tudott már védeni, egy apró mosoly is megjelent a (holtsápadt) arcán, és a mindössze 17 éves Tóth Nikolett is felpörgette az utolsó percekben a Fradi támadásait, és egy bombagólt is bevágott még így a végére.

Aztán nézzük az aggodalomra okot adó oldalt. Az a védekezés, amit az FTC ma produkált, hát hogy is fejezzem ki szépen: eléggé gyengusz volt. A Ljubljana, úgy cakompakk, állandóan a beállónak akarta betuszkolni a labdát. A Fradi feladta kb. teljesen a szélsőket, mondjuk ez érthető volt, de ennek ellenére sem értek oda egy csomószor a beállóhoz. Ha azt is számításba vesszük itt, hogy Bíró miket és mennyit védett, hát lett volna miért izgulnia Elek Gábornak, amit kétszer is elmondott, hogy végre valahára nem szeretne.

Igaz, a “ha” történeteket hagyni kéne, de hát úgy érzem, jogos a felvetésem. Elvégre a Fradi - a CSM újabb botlása miatt - a csoport harmadik helyéért is játszott ma, tehát ha azt vesszük, kellett, hogy legyen motivációjuk, ennek ellenére működtek így a dolgok náluk hátul. Mondjuk itt azt is hozzá kell tennem, hogy a szlovének sem brillíroztak, volt ott jó pár banális hiba, ez némileg okot adhatott a lazaságra. És hát, ezen a meccsen voltak kisebb-nagyobb kiengedések. Volt, hogy a Ljubljana szépen feljött, amit Elek Gábor valamennyire orvosolni tudott az időkérésekkel, de sokkal több ott sem hangzott el, mint: pörögjünk már fel!

A Fradi védelmére kelve hozzáteszem, Pena kisebb sérülés miatt egyáltalán nem játszott, többen betegeskedtek a héten és lássuk be, számukra szép kis menetelés volt ez az elmúlt egy hónap, hiszen veretlenül hozták le a középdöntős meccseiket, ami igencsak szép teljesítmény. De a Rosztov ellen fel kell kötniük a gatyát, nem is akárhogy. A Krim 21%-os (hát fel nem tűnt, hogy ennyi összejött nekik…) kapusteljesítménynél és előzékeny védekezésénél biztos, hogy Pessoaék nagyobb akadályt fognak jelenteni, de megint csak: hol van még április?!

Képek: fradi.hu