Szoboszlai és a Liverpool női kézi BL győzelemre hajt

Érdekes infók kezdtek el szivárogni felénk Fehérvárról.

Szoboszlai Dominik új barátnőjéről az elmúlt időszakban számtalan cikk és találgatás jelent meg az utóbbi időben. Egy ilyen bulvárhír mondjuk nem érné el a Hatosfal ingerküszöbét, ellenben azt rebesgetik székesfehérvári barátaink, hogy a potenciális(?) barátnő ezer szállal kötődik a fehérvári kézilabdázáshoz. Talán tőle származik az ötlet, amit a sajtó is elkezdett megszellőztetni az utóbbi napokban, talán Dominik régóta dédelgetett terve került most napvilágra, mindenesetre azt beszélik, hogy Dominik és a Liverpool FC közösen vágnának bele a szigetországi női kézi felvirágoztatásába.

Ha Szoboszlai Dominik úgy látja, hogy a női kézilabdába érdemes befektetnie, akkor Anglia kifejezetten érdekes és jó terep lehet egy ilyen projekthez. Gyakorlatilag a női kézi jelenleg ismeretlen arrafelé, ugyanakkor például a női foci hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, így egyáltalán nem kizárt, hogy megfelelő klubháttérrel és jó menedzsmenttel az LFC nőikézi csapata nagy jövő előtt állhat és egyben kecsegtető üzleti lehetőséget is jelent. De ehhez először szükség lenne egy kiemelkedő klubcsapatra. A Pool elkötelezett szurkolóival, a tulajdonosok támogatásával és Szoboszlai hazai kapcsolataival ehhez minden adott.

Úgy tudjuk, a játékosok castingját már megkezdték a jövő szezonra, ehhez magyar és liverpooli csapattársak segítségét is kérte Dominik. Valószínűleg a casting már önmagában hozzájárult a pletyka felröppenéséhez. Annyi bizonyos, hogy Schäfer András nincs a castingolós bizottságban, mert Dominikkal szemben kő-papír-ollóban elvesztette ezt a lehetőséget, így ő most Berlin felé nézne magának női kézilabda csapatot. Egy biztos: a Bundesliga erejét ismerve Berlinben jóval nehezebb terep vár Schäferre, mint Dominikra a teljesen szűz terepet kínáló Angliában.

Update: Húsvét hétfő ide, április 1. oda, időközben a Dániasportos kollégák sem pihennek, így más forrásból is megerősítették az infókat.