Női KP3 - BL-rangadók és a Hypo-Győr elé

Úgy mentünk neki az idénynek, hogy azt a nyolc csapatot, amelyre figyelni érdemes, azokat a KP, azaz hosszabb nevén OHKP, kibontva az Offizielle Hatosfaler Kraft Platzierung (aminek férfi eredetijéről büszkén jelentjük ki, hogy megihlethetett másokat) berkein belül megnevezzük. Ellenben két kör után olyan szépen meghúzható néhány tendencia, hogy 10 11 csapatot látunk el sorszámmal, csak mert így igazságos, így lehet vágni, meg így lehet elmondani az eddigi történéseket. Lássuk, lássuk!

Miért 11? Egyrészt gyakorlatilag 100% eséllyel a sorsoláskor meg lehetett mondani a továbbjutókat, egy kivétellel: a D csoportba két NBII-, nem is mert EHF-, öhmmmm, KEK-szintű csapat jutott be, és hogy most a Lublin vagy a Sävehof jusson tovább azért, hogy a vitt 0 pontjai mellé gyűjtsön még egy pont ilyen kerek pontszámot, hadd ne tekintsük jelentős eseménynek.

A 11 csapatot pedig három kategóriába lehet osztani:

 1. a TNG, azaz a Thüringer Nevű Gárdák,
 2. az LKP, azaz a Legfeljebb Kettő Pontosak
 3. és az LHPANAT, azaz a Legalább Három Pontosak, Akik Nem A Thüringer.

A TNG, azaz a Thüringer Nevű Gárdák:

11. Igazából az lett volna igazságos, ha azt mondjuk, hogy a Thüringer sorszám nélkül jobb a mögötte levőknél, de rosszabb az előttük állóknál, csak ebből ugyanúgy következik, hogy ők a tizenegyedikek. A sorszám nélküliség fő indoka: hogy nincs adat. Ikszeltek a Fleuryvel otthon, ami egyrészt dicséret, mert talán gyengébbnek vártuk őket a francia riválisnál, de a picit gyengébbség ellenére otthon nyerni illett volna, már ha helyezést akarnak (tőlünk). A Kaproncát megverni meg nem nagy dolog. És hogy csak a hajrában sikerült – az 50. percig iksz volt –, az azért ciki. A támadásokban sikerül kevésbé pótolni Nadgornaját, bár ismerjük el, hogy Buceschire és Huberre azért figyelni kell – utóbbira azért is, mert néha egészen csinos. Apropó, a jópasiposzt kontrájaképp jövő héten jövünk jónőposzttal is, jut eszembe.

Az LKP, azaz a Legfeljebb Kettő Pontosak, vagyis akik idegenben nem rosszabbak mint otthon, ahol azonban nem nyernek:

10. Kegyetlenek leszünk, és előbb jönnek azok, akik otthon kikaptak, de idegenben nyertek (valamilyen időrendi sorrendben), így kerül a 10. helyre a Nagybánya. Ljubljanában illett nyerniük, otthon a Larvik ellen jobb lett volna nem kikapni kettővel. Fix formát mutat két húzónév: Pineau jó, Nascimento alsóhangon formán kívüli értelemben, Abbingh pedig az első kör kilenc gólja után erősen visszaesett. Ha akarnak a legjobb nyolcról álmodni, pontokat kell szerezniük a Larvik és a Rosztov legalább egyike ellen.

Allison Pineau

9. Hasonlóan a kötelezőt verte idegenben az otthoni veresége mellett a Vardar, akit a végelszámolásnál simán el tudunk képzelni a reális négybe, de az őszi formájuk alapján azonban az alsóbb régiók jeles képviselői. Az első fordulóban pocsék játékot mutattak otthon a közepeske Győr ellen (amely vendégekre ott megmondtuk, hogy azért az ott látott Vardar megverésére F4-jegyeket venni túlzás). Azóta elintézték a Hypót, igazából a félidőre bőven eldöntve. Hogy elhangozzék egy dicséret is, úgy nyertek, hogy mind a 14 nevezett mezőnyükkel lövettek gólt, ami kicsit olyan, mint az ulti, hogy ha figyelünk a partira, nem is olyan könnyű mindig azt lesni, hogy az utolsó ütést mivel is visszük be. Vagy fordítva.

8. A formán kívüli, nevekre szintén négybe várandó Győr következik. A pocsék Vardart elintézte, majd elfelejtett koncepciót tenni a hazai meccsébe. A kép természetesen nem ennyire fekete és fehér, csak néha jobb volt a tévé mögötti sarokban megint ellenőrizni, nem képződött-e újabb porcica az előző megtekintés óta, mint bámulni a következő rossz támadást, ami után Burgaard megint gólt lő. Itt-ott kínos volt, na. Egészen sokat hibázott Løke, nem láttuk a potenciált az aznap megint kedvetlen Tomoriban, a lelkes, de kevéske Sullandban, vagy aki épp följött támadásban, mert rotáció az volt. Amorim is, Görbicz is játszott, mindketten csináltak tök jót is meg rosszabbat is, de naivnak érezzük a BL-re tartalékolt és kis csodavárással körített képzeletbeli formájukat, ha közben nem próbálgatják „új testük” lehetőségeit és korlátait a bajnokikon (Amorim bevetődéseinél határozottan látszott a féltés). Abszolúte nem temetjük a Győrt, de azt gondoljuk, jogos hiányérzeteink vannak. Elöl több, hátul meg csak szimplán nem értünk néhány dolgot. Álljon itt példának, hogy érthetetlen, miért nem a kettest is védekező szélsők sorában jött föl Görbicz, akin azért sok gólt kapott a Győr, ha meg már Korsós van mellette, miért hatosfalat tolnak. Ilyesmiken bőven lehet javítani, aztán majd fantáziálunk F4-ről, amikor már arról kell.Támadásban több kell.

7. A javító Larvik. Nem könnyű sorsolással indított, a Győrhöz hasonlóan a két továbbjutójelölttel kezdett, és otthon kapott ki simán a Rosztovtól, majd nyert kettővel Nagybányán. Az EHF-nél a NyáriMørk-lányok kaptak egy remek tévészerepléstcsillagot, rajtuk kívül azonban jelentős gólmennyiséget csak Kurtovic szállít. Igen, igen, lesz jónőposzt, lesz. Oda-vissza Ljubljana jön, a sorrend is ez, előbb oda. Azt gondoljuk, jó eséllyel nyernek, de kis eséllyel nagyon. Aztán majd kiderül.

6. A veretlen Fleury, amely picit kilóg. Mert nyeretlen is, így szintén kétpontos. Ha csak az eredményeket nézzük, jogos az előkelő pozíció, mert az erősebbnek vélt Fradi ellen tartottak otthon egy pontot, ugyanakkor pontosan ismerjük, mi, magyarok, hogy milyen érzés is +3-ról elbukni egy pontot két perc alatt. Mindenesetre tovább fognak jutni, most már pontokat is visznek, ráadásul most jön nekik oda-vissza a Kapronca, instant pontok a csoportban. A hét legjobb kapusa Zoqbi di Paula, valamint Barbosa és Niombla ismét cikázhat gazellapárduclábain – rendre a kapuban és a mezőnyben.

További veretlenek, vagyis az LHPANAT, azaz a Legalább Három Pontosak, Akik Nem a Thüringer:

5. Az önkényes ötödik helyre beszurkoltuk a Fradit, akik bár lehet Fleurystül-bőröstül ugyanúgy kikapnának a 8-9-ik helyezettektől (hamarosan hazai bajnoki rangadó is jön!), mint a hatodik is tenné, azonban nem egy ágon vannak velük, ezért az aktuális skálánkon úgy döntöttünk, nem kell azokkal összemérni. Másrészt pedig nem kaptak ki, sőt nyertek otthon, meg pocsék játékkal sem vesztettek idegenben, ami azért nagy fegyvertény, akárki akármit is mond. Biztató, amit Zácsik és Szikora mutat, Penára pedig azért bármikor lehet számítani, még ha néha észrevétlenül is pakolja be a maga öt gólját. Szucsánszkitól többet, Szekerczéstől és Cifrától picit több játékpercet kérünk. Kevesebb 18 perces borzalmat és két sokkal egyenletesebb és egyenletesen jobb meccset a Thüringer ellen, amit a jósgömbünk azért nem lát tükörsimának.

4. A hibátlan Bukarest. Az előzetes jóslatok esetében nem a keretük vagy a kezdősoruk okán nem engedtük meg eddig magunknak és nekik az előkelő legjobb-négyben-levést, hanem egyszerűen olyan hírek jöttek, hogy lehetnek ott gondok. Játékban egyelőre nincsenek, és amíg a Fisker-Gulldén-Rodrigues-Jørgensen-Varzaru tengely meglövi az eddigi átlag 24 gólját, nem lesz sok gondjuk. Bár most a Budu jön kétszer, mehet is rá a hét meccse attribútum.

Ha már lesz jónőposzt, nos, a Midtjylland 2008-ban egy naptárfotózáson is rész vett.3. A nagyot harapó Midtjylland. Elment Groot és elment Jørgensen ugyan, de amíg 21 gólt kapnak, azt könnyen túlszárnyalja a jelenlegi keret. A levlistán csak ámulunk, micsoda stratéga Helle Thomsen, mert nekünk nagyon bejöttek a dolgai. Szkopjéba látogatnak, kíváncsian várjuk, a fogadóirodák milyen szorzókat költenek az eseményre. Ha ezt is behúzzák, bizony sokáig dobogósok maradhatnak, szintén érdemes nézni valószínűleg. (Mint ahogy a jövő heti jónőposztot, illusztrálva itt a Midtjylland 2008-as naptárfotózásának részletével.)

Jekatyerina Ilina2. A másik „meglepetéscsapat”, a Rosztov Don. Bár hogy ki lettem nevetve a vakrepüléses posztnál, hogy ugyan már, nem gondolhatom komolyan. Erre Norvégiában verték a Larvikot, a Ljubljana bedarálása ujjgyakorlatnak volt tekinthető. A bizonyítási kényszerben levő Nagybányához látogatnak, óvatosan kezelendő meccs, szintén talán érdemes nézni, részint az eddig 17 gólos Ilina miatt, tudom, tudom, jónőposzt. Jövő hét. Addigra az is kiderül, az eddig 15-öt hajító, s a héten csillagot kapó Manaharova ehhez mennyit tesz hozzá.

1. Amíg nem okoz csalódást, kijár a bérelt hely a címvédő Buducsnosztnak. Másrészt persze az is igaz, hogy ellenféllel még nem találkozott. Ideje lenne, hogy az is kiderüljön, mennyire hiányzik onnan Woltering, erre a kérdésre a Bukarest elleni meccsek az eddigi papírforma szerinti 4-4-0-0 pontformáció kialakulása után részben válaszolhatnak.

Kötelező és ajánlott meccsek:

 • 2015.10.30. 17:00 Nagybánya-Rosztov Don
 • 2015.10.31. 20:25 Hypo-Győr
 • 2015.11.01. 14:00 THC-Fradi
 • 2015.11.01. 15:15 Vardar-Midtjylland
 • 2015.11.01. 18:00 Bukarest-Budu

Források:

 • 1 ehfcl.com
 • 2 Győri Audi ETO KC
 • 3
 • 4
 • 5