Mannheim calling

Mondjuk engem aztán callingolhatna, hogy őszinte legyek, nem nagyon vágyom oda. Igazából egyszer sem voltam úgy ott, hogy megnéztem volna a várost, és az a két demoralizáló vereség elég is volt ahhoz, hogy többet ne is akarjam. Legalábbis ne mostanában. Mondjuk a pókeren nyert Dolce&Gabana óra emléke is Löwen, és arra pont büszke lehetnék, ha minimálisan is tetszett volna, de annyira ronda volt, hogy nem bírtam megszeretni, nemhogy hordani, majd évekig próbáltam túladni rajta.

Na mindegy, ezek csupán csak a személyes élményeim Karlsruhe, Mannheim, Löwennel kapcsolatban, ettől még másnak lehet sikerekben jóval gazdagabb túra ez a sportturista. A szegediek például frissen szerzett fasza élményekkel állhatnak neki ennek, úgy pedig azért nyilván élvezetesebb néhányezer fokkal. 

Időjárás

Hasonló, mint nálunk, sima ősz, hétvégére eső nélküli 10-12 fokra számíthat, aki kimegy. Itthon is hasonlóval számolhatunk, talán kicsit melegebb lesz. 

A város maga

Tavaly decemberben voltunk utoljára, viszont akkor nagyon villámlátogatásra a NordHedge segédletével, kb. csütörtökön dőlt el, hogy megyünk, és úgy estünk be a szombat esti meccsre. Szóval a városból túl sokat nem láttunk, természetesen. Amit igen, az meg annyira nem tetszett. Mondjuk egy vereség után nincs az a folyópart, főleg decemberben, amit gyönyörűnek látsz, szerintem. Még a Rajnát sem. Bazi ipartelepnek tűnt amúgy a környék, már amennyit láttam belőle, nekem különösebben nem tetszett. 

Pedig állítólag van belvárosa, mégpedig rácsos utcaszerkezettel, ami azért már önmagában kuriózumnak számít a tengeren innen ugye. Hatvan méteres víztornya, szép, a város jelképe, nyáron szökőkutas projekt, télen karácsonyi vásár, szóval a szokásos dajcs tam-tam. Nem kicsi a város, úgyhogy biztos van itt minden, de mondjuk ha választhatnék, nem itt tölteném el a szabadidőmet. De a sportturisták élete nem a választásról szól, ugye, szegedieknek most ez jutott, ide kell menni, ennyi ez. Biztos van fincsi vajas perec a pékségben, azt csak javasolni tudom mindenkinek, Schwäbische Laugenbrezel a böcsületes neve, ha jól gugliztuk ki, hehe. 

Megközelítése

Most mondanám, hogy kézenfekvő a kocsi/busz/kerék, de igazából Frankfurt meg Stuttgart sincsen messze, ergo simán ki lehet fogni olcsó repjegyet bármelyikre. Tudom, kicsit előbb kéne tolnom ezeket a sportturistákat, valószínűleg úgy hasznosabb lenne, próbálom is utolérni magam ezzel, majd talán sikerül is a BL-szünetben. Szóval anyagilag vastagabbaknak repülő + kocsibérlés illetve tömegközlekedés simán megoldható szerintem, de ha jól tudom busz is megy. Szeged-Mannheim 1135 km, hát, nekem például kurván határeset lenne, pont az az inkább nem, mint igen határ, de nem is nekem kell mennem hatalmas szerencsémre. 

Szállás, kaja

Airbnb-n tavaly egyáltalán nem volt mannheimi szállás, ami le is sokkolt, emlékszem. Most van, de fikarcnyival sem kevesebb, mint a szálloda, szóval tök mindegy. Tavaly egy diákszállón voltunk, gyökér volt a személyzet, a free wifi nyilván csak interneten létezett, voltak furcsa helyzetek, na. Szkopjében sokkal szívesebben láttak bennünket kb. negyed annyi zsetonból, de hát ez meg itt már nyugat, ugye? A németeknél mindenfélét lehet enni, nem mondom, hogy nem jó a gyros éjjel a buli után, de azért kulináris élményekért nem a dajcsokhoz járunk ugye. 

Aréna, hangulat

Szívesen mondanám, hogy csak csendesen csattogtattak néhányezren a SAP-ban, de azért többen is voltak, hangosabbak is, meg némi szurkolás is rémlik pont abból az Arénából. Nagyon nagy, és csillogóan újszerű a létesítmény, igazából élmény is lehetett volna megnézni, ha nincs az a -7. De a Szeged +4-re emlékszik, ráadásul még idénről, úgyhogy hajrá, előre még egy ilyen eredményért! Meccs elé pedig böfögnek is egy remélhetőleg bizakodót. KP itt