dKP - Nincs tét, így bármi lehet

Azért szeretjük a női kézit, mert rendszeresen sírba teszi a bukmékereket - ebben bízhatunk most hétvégén is, mert a fontos kérdések már lényegében eldőltek. Állandósult vendégszerzőnk, Björni jelentkezik a csoportkört lezáró KP-val, egészségetekre!

8. Odense Håndbold

Sikeresen behúzták a dán rangadót, a kieséses szakaszba jutottak ezzel. A Final 4-ba kerülésért a Győrrel fognak játszani. Nem sok esélyt jósolunk nekik. Főleg, hogy a brazil jobbszélső, Jessica Quintino várandós, így ebben a szezonban már nem lép pályára. Az utolsó csoportmeccsen Ambrosékhoz mennek, mindkét csapat számára tét nélküli lesz. Kérdés, hogy mennyit vett ki belőlük a szerdai Esbjerg elleni bajnoki csata, ahol elég csúnyán kikaptak (29-18).

03.09 Rostov Don- Odense Håndbold (1)

7 Buducnost Podgorica

A Rostov elleni háromgólos vereség egy vállalható eredmény, úgy meg főleg, hogy Jaukovic és Raicevic is hiányzott. Már tuti harmadikak lesznek a csoportban. Ha előfordul az a csúfság hogy kikapnak a Bresttől, az sem baj, mivel az Odensét oda-vissza verték. De ez a női kézilabda, ráadásul a BL, úgyhogy nem mondunk semmit inkább.

03.10. Brest Bretagne- Buducnost Podgorica (1)


Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

6. Fradi

Nagyot mentek a fővárosi zöld-fehérek a magyar klasszikón. Sokan habzó szájjal bundát kiáltották, de szerintünk aki kéziben X-re játszik, az meg is érdemli a lóvét. Pena fantasztikus volt, csakúgy mint Bíró. A Ljubljanát fogadják, és ameddig van fikarcnyi esély a harmadik helyre a csoportban (ehhez kéne a Bukarest bukása a németek ellen), addig ezek a csajok menni fognak, úgyhogy sima hazai győzelem lesz.

03.10. Ferencvárosi TC- RK Krim Ljubljana (1)

5. CSM

A múlt héten bombát robbantottak a transzferpiacon. Lehet ez meg is zavarta kicsit a csapatot, mert nagy meglepetésre zakóztak a Ljubljanától. Mondjuk a végén majdnem visszahozták a meccset, pedig a szlovének már mentek héttel is. Így is szerencséjük volt, hogy a fradi x-el maradtak harmadikak. A Thüringert mindenképp meg kell verniük, mivel az Elek-lányokra is könnyű meccs vár, és ha nem figyelnek, akkor akár helyet is cserélhetnek.

03.08 CSM Bucuresti- Thüringer (1)

4. Vipers Kristiansand

Nem sok nyitott kérdést hagytak az előző meccsen. Már az első félidőben rászámolhatott a közönség a Thüringerre. A Ferencváros és a Bukarest ellen is jobb az egymás elleni mérlegük, ugyanakkor ha kikapnak, miközben a Fradi és a CSM is győz, akkor lecsúsznak a második helyről. Az ETO utazik Norvégiába a hétvégén és is ismerve az északi mentalitást (meg Lundéét) a tét nélküliség ellenére feladni nem fogják a meccset, így akár meglepetést is okozhatnak.

03.09 Vipers Kristiansand- Győri Audi ETO KC (2)

3. Rostov Don

Nagy csatát vívtak Podgoricában. Ezzel a győzelemmel nem maradt kérdés az utolsó fordulóra, hárompontos előnyük lett a kék-fehérekkel szemben. Az Odense utazik Oroszországba, tét híján minden bizonnyal az fogja nyerni a mérkőzést, aki motiváltabb bír maradni.

03.09 Rostov Don- Odense Håndbold (1)

2. ETO

Már időtlen idők óta veretlenek, csak Fradi lányok tudtak pontot csenni tőlük. Örömteli volt látni, hogy két ilyen jó csapat van Magyarországon. A múlt héten kiderült, hogy a következő szezonra elvesztik Pinteát és Mørköt is. Az utóbbi távozása nagyobb vihart is kavart. Még mindig ők a BL első számú esélyesei, viszont a CSM és a Rostov mellett feltűnt még egy úgy trónkövetelő. Kíváncsian várjuk a hétvégi norvégiai meccsüket, amely már mindkét csapat számára tét nélküli.

03.09 Vipers Kristiansand- Győri Audi ETO KC (2)


Emanuel Mayonnade (fotó:handflh.org)

1. Metz

A Metz az egyik újonnan bejelentkezett trónkövetelő. Fantasztikus második félidőt produkálva rohantak át a Bresten. Fél óra alatt több gólt szereztek (22), mint a Buducnost vagy Thüringer az aktuális meccsén! A siker egyik legnagyobb kovácsa a még mindig szemtelenül fiatal Emmanuel Mayonnade (35), akit nemrég kineveztek a holland női válogatott szövetségi kapitányának. Koppenhágába mennek és ismerve a jelenlegi formájukat meg is szerzik a két pontot.

03.10. København Håndbold- Metz Handball (2)